Популярни публикации

петък, 10 юни 2011 г.

Карин Ройтфелд- музата на Том Форд, модна икона последните десет години




 


Начело на френския ВОГ цели 10 години, неподражаем стил и класа, посланик на френския шик по света, тя е Карин Ройтфелд,

Родена е в Париж на 19 септември 1954 с руски произход. Има дъщеря и син. Започва да работи като модел малко по-късно почва да пише за френския ELLE, но постепенно преминава към стайлинга на списанието. Съдбовна е срещата й с талантливият фотограф Марио Тестино, правят няколко проекта за ВОГ и приказката започва. Става най-успешният редактор в историята . Трябва да отбележим, че цели шест години консултира успешно Tom Ford за Gucci и Yves Saint-Laurent.

Края на януари тази година Карин напуска ВОГ, по този повод тя каза “Имам едно правило, което винаги спазвам в работата си и то е да не седя на едно място повече от 10 години”. наследник става асистентката й Emmanuelle Alt.

Успех Карин



Специално интервю (списание Acne Paper)


Джинсите са само за асистентите



Нося джинси само, когато съм на почивка, никога, когато съм на работа. Джинсите ми стоят много добре, но вече не са за мен. Ужасно е, но не ми отиват и на възрастта, а човек трябва да се съобразява с това. Имам хубави крака, така че мога съвсем спокойно да ходя в типичната за мен униформа – пола до коляното и обувки на висок ток. Никога не нося джинси. Те са за асистентите ми. Понякога нося джинсови поли отново с дължина до коляното. По-къса дължина би ме правила да изглеждам по-стара.
Не мисля, че изглеждам специално.


Когато хората ме попитат как определям външния си вид, винаги отговарям по един и същи начин – класически look със силно въздействие



Вижте например полата ми – съвсем обикновена черна пола. Не е важно дрехите ти да са изключителни, с много акценти, по-важно е как ще съчетаеш обикновените неща. На това нещо залагам и аз. По-важно е как носиш и отваряш чантата си, как кръстосваш краката си, как оправяш колието си – малки неща, които правят невероятно впечатление. Нещото, което отличава французойката е това, че първо виждаш нея и чак тогава виждаш дрехите й. Вземете обаче други страни като Русия, Япония, Китай, Източна Европа дори. Там хората нямат културата да се обличат и заради това залагат на лейбъли. Там има стремеж хората да са с чанта Dolce&Gabbana и това да си личи. Мислят си, че като си купуват лейбъли, си купуват стил, но не е така. Във Франция рядко можеш да разпознаеш марките, които носим от километри. Това е много снобско.

Всяка жена, навършила 35, е длъжна да си инжектира ботокс? Не!

Във Франция има култ към естествената красота. Рядко можеш да видиш французойка, която да е с хиляди пластични операции и това да си личи. Ние имаме много красиви жени, които са на по 60 години, но изглеждат прекрасно. Бръчките не са нещо страшно, те са нещо естествено. Никой не си избелва зъбите всеки месец, никой не ходи да си слага ботокс, навърши ли 35. Мъжете не си купуват скъпи коли и не излизат с момичета, които може да са им дъщери, само за да се почувстват по-млади. Тук, във Франция, има култ към красотата, но не и към младостта.

Французите не ходят на фитнес



Тук рядко можеш да видиш толкова дебели жени, каквито има в Америка. Ходенето на фитнес в Щатите е задължително заради начина им на живот и проблемите на нацията с теглото. А и те имат пространството да тичат, да спортуват. Тук, във Франция, особено в Париж, няма къде да тичаш по улиците за здраве, пък и това не присъства в нашата култура. Ние не спортуваме много.


Мистерията около кантарите в редакцията на френския VOGUE или „Дали наистина Карин следи кой редактор с какво тегло е?”.

Във Франция ние пием много вино, ядем сирене и хляб и пак сме слаби. Просто физиката ни е такава. Не знам защо хората са решили, че меря момичетата и момчетата, с които работя. Те просто са слаби, някои от тях дори прекалено. Ние имаме кантари в офиса, защото пътуваме много и понякога не можеш да вземеш багаж по тежък от 25 килограма. Ето затова са ни кантарите – да мерим багажа. Би било обидно да започна да меря хората, с които работя. Една хубава рокля ще седи по-добре на слабо момиче, но и пълните хора са красиви. Виждала съм невероятно красиви хора, които са малко по-пълни. Стремя се да откривам красотата у всеки.



Карин и истината за нейната интимна прическа

За моята интимна прическа нищо няма да ти кажа. Само ще кажа, че когато започнах да правя всички кампании на Gucci заедно с Том Форд и Марио Тестино, ние направихме доста и всеки ни копира. Всеки искаше да бъде онова секси Gucci момиче. Сигурна съм, че сме допринесли с нещо за интимните прически като тенденция, особено след онази реклама, на която момичето е с интимна прическа във формата на G. Сега мисля, че това е прекалено. Нито е забавно, нито е шик. Всяко нещо трябва да бъде шик. Много момичета започнаха да си правят подобни интимни прически, това се превърна в тенденция, която определено е с лошо влияние.

  



Няма коментари:

Публикуване на коментар