Популярни публикации

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Любимата марка на звездите превръща жените в пепеляшки през зимата



Британките Джорджина Чапман и Карен Крейг, създават през 2004 своята модна къща Marchesa. Марката е кръстена на скандална и ексцентрична за времето си жена - маркиза Луиза Казати . От няколко години насам няма светско парти на което някоя звезда да не блесне с тяхна рокля. А колекцията която представиха този месец на модната седмица в Ню Йорк е меко казано приказна.

За двете дами приказността намира път към реалността, правейки рокли за Оскарите, които показват най-нежната и женствена страна в една дреха.
 Последната им колекция е вдъхновена от картина от 19 век на художника Уилям-Адолф Бурго, изобразяваща два ангела носещи душата на жена през облаците. Повечето рокли са като приказни видения от бродиран тюл и пера придружени със златни орнаменти. Както във всяка приказка за борбата между доброто и злото, колекцията си има и своята тъмна страна изразена в черни рокли с бродерии, особен акцент при тях е къс модел от естествена кожа – лазерно нарязана, наподобяваща бродерия.

Няма съмнение че тези рокли ще вървят  ръка за ръка с червения килим и ще имаме честта да видим много звезди отново облечени с тях.

Елвира Тодорова














Няма коментари:

Публикуване на коментар