Популярни публикации

събота, 29 октомври 2011 г.

Създателите на модни икони - СТИЛИСТИТЕ/Патриша Фийлд

В тази поредица от статии ще ви представим някои от най големите имена в света на модата. А именно тези на стилистите които седят рамо до рамо с големите дизайнери и знаят кога всяка една тенденция ще се превърне в масово явление. Има една група елитни представители на тази професия, които са личности с много силна визуална чувствителност и чиито умения формират естетиката на цели декади. Не крием факта че аз и Дани се възхищаваме на голяма част от тях и черпим вдъхновение от техните проекти. И така нека започнем с едно име което е най-уважавано в Холивуд, а именно Патриша Фийлд.
Тази ексцентрична дама отговаря за костюмите в "Сексът и градът" и спечели на Кари Брадшоу, т.е. Сара Джесика Паркър прозвището "модната икона".
Патриша е родена в Ню Йорк през 1941г. и е с гръцки и арменски произход, през 1995г. тя среща Сара  Джесика Паркър на снимките на Miami Rhapsody,и това тяхно приятелство я отвежда до стилист в  "Сексът и градът", където Фийлд учеше обикновения зрител на стил.
Освен за известния сериал Партриша се грижи и за стайлинга на филмовата му адаптация последната която бюджетът и за дрехите надхвърлял 10 милиона долара.
Стилистката която е и дизайнер облича актьорите от "Грозната Бети" и остави незабравимо присъствие в мегахита "Дяволът носи Прада" за които тя е номинирана за  "Оскар" в категорията " Най-добър костюм ".
Патриша се радва на голяма популярност и богата клиентела.Вижте част от работата на тази забележителна дама....











Няма коментари:

Публикуване на коментар